Direktlänk till inlägg 18 januari 2009

Mitt i en centrifug av religion / hedendom

Av Annika - 18 januari 2009 12:27



 

Jaha ja, den där "dörren som öppnades" gjorde verkligen det.

Det händer en massa pyttesmå saker. Men kanske är alla dom här sakerna bara första steget till något större.


Jag fick en idé om en ny dokumentärfilm. Det har bubblat inom mig i flera veckor, ända sedan en god vän till mig berättade om en enormt märklig "tillfällighet". SJUKT märklig! Nästintill omöjlig. Sådant här händer bara inte!


Den är kopplad till kyrkans historia på 1800-talet och en väckelserörelse som inom kyrkan ville verka för demokrati och enkelhet, bort från kyrkans maktövergrepp och prästernas rikedom. Den innebar även att naturen skulle bli mer i fokus och att man skulle predika utomhus. Och att vem som helst kunde gå ut och predika.  Men rörelsen var självklart mycket hotande och blev - givetvis - efterhand nedtryckt.


I går kväll pratade jag med min vän och nu har jag lagt fram idén till Folke, så vi får väl se om han tänder på den.


Sedan fick jag en kul förfrågan från några killar som ska göra en reklamfilm om jag ville provspela för en roll. Som Jehovas Vittne! Haha!


Men fattar ni varför allt handlar om religion/andlighet/hedendom just nu?!!

SÅ märkligt! Eller inte.... (flera av dessa grejor har liksom bara "trillat på mig")


Annika - som ska gå ut en sväng innan den förutspådda snöstormen kommer

 
 
Ingen bild

chris

18 januari 2009 14:01

Tillfällighet, slump,? I en värld där allt skall bevisas vetenskapligt finns dessa begrepp. Okey, låt oss en kort sekund anta att det är så. Hur statistiskt sannolikt är det då att alla dessa små tillfälligheter, som ligger som ett radband, är en slump?
Omöjligt rent statistiskt. Ändå så händer det!! Nej, självklart finns det en annan förklaring. Det gäller bara att vara uppkopplad och lyssna. Du kommer att få ett svar!

 
Ingen bild

annika

18 januari 2009 14:42

Radband, ja...

Jag brukar tänka på det som en inflygningsbana för flygplan. Till en början är lamporna brett isär (det är då man förvirrat hoppar från "tillfällighet" till "tillfällighet".) Sedan blir de mer och mer tydliga in mot målet och till sist behöver man inte ens svänga från sida till sida - det är bara en enda, snäv rad av ljus fram till landningen :)

Så det gäller i början att inte trilla utanför ljuset utan att hålla sig i den där korridoren i mitten....så ordnar det sig :)

 
Skogshuldran Titti

Skogshuldran Titti

18 januari 2009 18:13

Det här påminner mig om en plats som jag och vännerna B & A passerade under en vandring när vi laddade för tjejmilen. En religiös församling som fick gömma sig i skogen när de skulle hålla sina gudstjänster. Jag minns bara inte just nu vad de hette...? Men detta var i Tivedskanten, vi utgick från Högsåsen utanför Gårdsjö. F.ö en härlig vandring!

http://skogshuldran.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Sara

18 januari 2009 20:43

Vilket härligt foto.
Det säger att naturen ska in i kyrkan - eller rättare sagt tvärt om. Kyrkor behöver inte ha väggar, miraklen finns ju där utanför.

Lycka till med allt // Sara

 
Ingen bild

Annika

18 januari 2009 21:55

Titti: ja, tänk så många religiösa grupper som fått gömma sig. Trots att det ofta är DOM som förespråkar enkelhet, ödmjukhet och äkthet.

Sara: ja, så tänkte jag. Tänk om man bara kunde ta det BÄSTA ur alla religioner. Som en stor SOL(ros) :)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Annika - 27 juni 2010 16:53

När jag startade denna blogg för drygt två år sedan hade jag som mål att skildra produktionen och tryckningen av min bok "Kvinnan i Klippan." När boken kom ut skulle jag sluta blogga. Trodde jag. Ha ha. Men bloggen ville annorlunda. Dessutom ...

Av Annika - 27 juni 2010 10:09

  Kunde inte sova i natt. Kände mig  "konstig" och svettig. Men speciellt varmt var det ju inte.   Vid halv fyra tiden var jag uppe och funderade på att kanske ta en nattlig promenad. Till slut, vid femtiden, gled jag in i dimmornas land och ...

Av Annika - 26 juni 2010 18:04


  Lade mig i Slottsskogen med min lilla picknick och försökte få färg på de kritvita benen. Och ansiktet. Där låg jag i två timmar - tills jag kände hur det började göra ont på läppen, precis där jag brukar få munsår. Neeeeeej!! Nejnejnejnejnej! Ja...

Av Annika - 26 juni 2010 11:51

  Flås...flås...flås...flås...   Har powerwalkat runt Slottsskogen och tittat på resterna av midsommarfesten. Vi var dock en hel hög med hurtiga motionärer som forsade fram mellan träden :)   Lagom varmt just nu. Men hettan kommer nog a...

Av Annika - 26 juni 2010 10:05


         God morgon!Hoppas ni vaknar utan baksmälla :)   Himlen är knallblå! Men i går kväll var det svarta moln på himlen och en kraftig blåst. Och KALLT. Så jag vet inte hur det gick för utomhusfirarna.   Läste att det förr i tiden ...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Januari 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards